設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

[問題] 急問!!我的PS3不能辨認2P手掣!!! [複製鏈接]

熱心
67 分
在下前日剛買了"VF5",昨日約班fd上黎我家玩....但問題發生了,唔知點解....2P手掣認唔倒~
變左冇得同fd雙打,只有睇著其中一個人打....十分掃興~~不久班fd就紛紛回家了 ~
我自己試過好多次都唔得,連接唔倒2P手掣....想問問有冇人可以解答一下,係唔係我部機有問題??
因為我班fd都幫我用過好多方法試,佢地全部都係X360機主.....所以佢地都係用返差唔多既方法幫我試.....但都唔得!!佢地D機一般就咁按手掣中間個Button,部機就自動會辨認邊個係1P邊個係2P....好簡單~~想問PS3係咪要用其他方法辨認??或者要手動係System裡面Setting??
定係按中間Button就得,我部機壞左??

冇得雙打真係好悶ar~~~比班fd話左我兩日......又笑我買部冇game廢機....真係唔好受
請各高手指點~!~!~!~!~

*** 請你讚好HKCC專頁,支持由網友分享出來的電玩動漫資訊。為自己的興趣出一分力。

熱心
171 分
y don't u see the menu?

熱心
15 分
你2P個掣係咪第一次連接PS3? 如果係, 第一次要用USB Cable去連接, 順便差埋電.
說明書有講架.
HKCC SHOP 360 SALES

熱心
67 分
連接倒喇!!謝謝~
但係咪每次都要連條USB線??如果係就幾麻煩,唔太人性化!!
唔好意思....我唔太鍾意睇Meun....睇親都入唔倒腦,D字又細......
之前玩開遊戲機都唔駛睇Meun就識用,但今次PS3呢個設計真係估佢唔倒!!

熱心
15 分
駁左第一次之後就唔洗架喇~