設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

[討論] 3DS 動物之森(日) 交流 [複製鏈接]

熱心
1203 分
唉 ~ 死人PCCW成日斷 ... 叫佢換又係咁拖我 - -
香港寬頻一鋪好線我就即轉><

熱心
176 分
HKCC on Facebook
萊鐸 而家開村啦 my body is ready!

熱心
176 分
冇人玩算==

熱心
1203 分
Zone Hair
真舞之魂 發表於 2012-11-12 00:45
冇人玩算==

你條村叫咩?

熱心
1920 分

將10萬放入ATM存放會有個紀念郵包送黎,係個家具,長方形盒果種紙巾
===============
起屋之前俾首期10000
第2日開始會同你講尾數39800,叫你去旁邊郵局ATM度還,幾時還清都冇所謂,永遠唔會追你數
不過唔還清就冇得繼續擴建
還完可以擴張第一層 再欠下98000,慢慢還
還清可以第二次擴張第一層 再欠下198000 (今日釣魚釣左15萬去到呢度就蒸發晒,仲差佢一大堆數...)
還晒可以增建第二層 需欠298000
298000還完會變成三個選擇
增建第一層多一個房間欠348000
增建地下室 欠428000
擴建第二層 欠498000

目前情報收集得較完善的WIKI

我總算明白動物之森被人稱為還錢GAME既原因
HKCC的西九龍團已經移民到Facebook
以後不再需要為HKCC造人氣,能幫的也已經幫夠了

熱心
1920 分
真舞之魂 發表於 2012-11-12 00:45
冇人玩算==

唔知道-.-
頭先係度睇WIKI-.-

熱心
1203 分
Zone Hair
萊鐸 發表於 2012-11-12 00:53
將10萬放入ATM存放會有個紀念郵包送黎,係個家具,長方形盒果種紙巾
===============
起屋之 ...

長命債長命還 ~ 債仔GAME

熱心
1920 分
ggwin 發表於 2012-11-12 00:58
長命債長命還 ~ 債仔GAME

冇錯,You're right

熱心
1920 分

動物之森 目前最強既賺錢法:"カブ価"
回收屋一至六 工作時間 9:00-23:00 星期日休息
星期日有個NPC會賣カブ カブ=蕪青  價格大概150以下
回收屋每日既回收價格不定,範圍大概50~600以上

即係話當有兩台3DS時,有一台價格特別高,另一台可以利用通信過去賣カブ
一般買滿車站全個LOCKER再帶去另一台3DS度賣,一次就賺900萬甚至以上
有D人一日就賺幾千萬甚至幾億

現實係好少人有兩部3DS同買兩個game,所以網上當有人カブ高價就報告出黎
等其他人通信黎你果度大賣カブ

カブ要1週之內買入賣出,第二週會腐爛虧本

熱心
1203 分
萊鐸 發表於 2012-11-12 12:29
動物之森 目前最強既賺錢法:"カブ価"
回收屋一至六 工作時間 9:00-23:00 星期日休息
星 ...

呢個方法我琴日都無意中試過 ~ 不過因為唔敢肯定係唔係, 所以無大手買入
岩岩又將成副身家用哂 ~~~~ 哈哈
黎緊儲下彈藥黎賺鋪大既!