設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

查看: 4404|回復: 19

[討論] [認真MODE]3DS&3DSXL [複製鏈接]

熱心
149 分

我係屬於較早既一批人買3DS既
大概係11年既6月左右買
到左而家先玩野出部XL
當我知道呢個消息果陣真係講晒粗口
我買3DS主要都係玩MH系列 閃電十一人GO系列 G-GEN 同埋PKM
其實我有無需要換部XL
同埋係咪出港版?姐係剩係可以玩中文GAME-,-
順帶一問
我部機有盒咩都齊但條充電線壞壞地,部機有花痕同埋條BAR CODE花晒大概放到幾錢?(有圖)XL呢家咩價位?

http://postimage.org/image/614l64635/

*** 請你讚好HKCC專頁,支持由網友分享出來的電玩動漫資訊。為自己的興趣出一分力。

熱心
258 分
HKCC on Facebook
起碼你都買左部野一年後先話出大mon
2012先買3ds個d咪仲嬲

熱心
2852 分
我有理無理換左先講,我覺得無所謂

熱心
210 分
Zone Hair

到左而家先玩野出部XL,當我知道呢個消息果陣真係講晒粗口
其實早都估到佢會出改良版

其實我有無需要換部XL
如果強硬來講,其實係冇必要的
不過我就很喜歡 LL,所以已經買左一部(我本身已有細機)

同埋係咪出港版?姐係剩係可以玩中文GAME
係 ... 9月28日將會推出香港行貨,還會有數隻中文繁體遊戲
但問題很大可能不支援日版遊戲,如果真的不支援,咁就買唔過

我部機有盒咩都齊但條充電線壞壞地,部機有花痕同埋條BAR CODE花晒大概放到幾錢?
$450 左右 (估計)

XL呢家咩價位?
現時日版水貨,剩機 $1,760 左右
3DS FC : 1332-7685-2412

PSN : kathy0724 (港服)

.

熱心
4757 分
Wii嘅中文版都玩到日版。
咁如果港版3DS都鎖埋日版就冇咩可能。

熱心
1920 分
XL都就黎出,只差一頭半個月就唔好估啦,等佢出就咩都知
HKCC的西九龍團已經移民到Facebook
以後不再需要為HKCC造人氣,能幫的也已經幫夠了

熱心
91 分
Zone Hair
有遊戲雜誌社post過,他們已拿到港版機中文介面,但是鎖區不能玩日版game.
FC:1160-9666-0251

熱心
1920 分
T.T.boy 發表於 2012-8-23 17:38
有遊戲雜誌社post過,他們已拿到港版機中文介面,但是鎖區不能玩日版game.

雜誌社不能信

熱心
93 分
萊鐸 發表於 2012-8-23 17:55
雜誌社不能信

個編雜誌係訪問hk任天堂,係hk任天堂親口話暫時唔會玩到日版game(日後可能有日文行版game提供)
如果係玩到,日版鎖日區,美版鎖美區,韓版鎖韓區全部都會嘈不公平

熱心
1920 分
monstermu 發表於 2012-8-25 11:05
個編雜誌係訪問hk任天堂,係hk任天堂親口話暫時唔會玩到日版game(日後可能有日文行版game提供)
如果係玩到 ...

外界對港區3DS能不能玩得到日版或其他版的揣測較大多數是負面的多,也就是不行
我也直覺覺得不行的比較有道理
但是雜誌社會用虛假的消息發布出來欺騙無知市民
以前MH也是曾經被某二流雜誌社做過虛假陳述
雜誌社居有相當高的stealth marketing功效,
即使是故意作假,假消息可以做出很大的宣傳效果,牽連甚廣
謠言止於智者
既然香港區碼的3DS即將推出市面,等有了實體機隨便拿個日版遊戲一插便知結果
玩到的就OH~YES!,玩不到就OH~NO~
沒有必要盡信雜誌社所言,也不用在這裡爭吵半句,
大家都知道9月28日是停戰日,沒有必要戰到最後的一分一秒吧