設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

樓主: kamemonster

[討論] 香港中文版主機... 介面都中文了! [複製鏈接]

熱心
1920 分
kwan88a 發表於 2012-8-5 00:49
就是玩中文遊戲用咯... 不然還能怎樣?

廢話別講

你又唔洗咁鬼惡,好似痴左邊條線咁
鐘意日版機都唔洗將其他版踩到咁盡

咁買美版機黎做乜?當係都係玩美版GAME啦
kwan88a:"當然是買日版機,玩日版大作,中文版的死開啦"
將中文版變成其他版一樣都成立,因為你只支持日版,美版當然你都會用果句啦
唔好因為網上講野就可以口沒遮攔,到處樹敵

四川大地震,有個港女係網上講話大陸人抵死之類既話,之後就俾人起晒底,
連佢係邊間學校讀書,真名係乜,邊間醫院出世都公開晒

你咁有問題,遲早會撞牆,自己小心啦
HKCC的西九龍團已經移民到Facebook
以後不再需要為HKCC造人氣,能幫的也已經幫夠了

熱心
608 分
HKCC on Facebook
cash832 發表於 2012-7-26 14:29
如果港機支援埋日版遊戲就好,相信不少遊戲也不會推出中文版的吧。。。

唔出中文版出行版都一樣玩到

熱心
2852 分
中文版其實都有意出部3ds黎玩玩
可以show到自己在香港其實幾過癮
但我等到有d港版game我想玩先出
但都唔洗咁火吧,罵人會令自己皮膚差

熱心
11 分
Zone Hair
如果支援到日版即刻去買

熱心
918 分
淨係玩得中文game邊個會買game又少

熱心
13569 分
- -吃屎買左仙知中文就出!我一定唔會買中文@@日文多game好多0 0

熱心
2852 分
Zone Hair
唔可以咁講話唔買中文版
如果佢一個MH4中日兩版同時出你又會頭都大埋

熱心
93 分
行版除左中文game,應該仲會有日文行版game, 但問題係老任唔似sony, 日本出既game唔會第一時間係其他國家出
好似美版咁到今日都未有芒亨3G, 中文版相信無返1年半年都無咩可能...仲係capcom呢間無幾可出中文既廠, 另外一d唔係大作既第3方game亦無咩機會出香港版
總括黎講一係唔出一係好慢, 中文機只適合等得既玩家

熱心
56 分
呢個討論串好搞笑.
原來咁多人以為 行版game = 只有中文game...

咩語言同行唔行版根本無關係.
一路以黎咁多遊戲機(家用/手提)行版 game 差不多大部份都日文game或英文game, 中文 game 比例上係少之又少.

根本唔存在行機玩唔到日文 game 既問題.
行機只係玩唔到日版game, 唔等於玩唔到日文 game.
因為日文game無中文版既話好大可能一樣會出行版日文game.

熱心
705 分
KKL23 發表於 2012-8-20 14:02
呢個討論串好搞笑.
原來咁多人以為 行版game = 只有中文game...

問題其實就在於"代理"那邊會要花多少時間弄出"區碼不同"(代理區)的日文遊戲就是了... 也不太可能每片遊戲都代理...

簡單來說, 上面大班朋友介意的應該是"行貨機玩不了水貨遊戲(日區/美區)"或是水貨機(日區)玩不了代理遊戲...