設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

[討論] 3DS幾多錢,才會出手買呢? [複製鏈接]

熱心
20 分
Zone Hair
任記一向炒冷飯呃錢,奈何要玩MH3G,同MH4,所以先會買部LL日版,鬼叫SONY得罪CAPCOM(專利費太貴),搞到好多GAMES友又要額外廢除幾千銀買部爛鬼3DSLL(廉價MON,解像度低)如果起PSV推出就好好多啦 起碼畫面清晰好多,

熱心
1203 分
hhm1984 發表於 2012-11-25 23:17
任記一向炒冷飯呃錢,奈何要玩MH3G,同MH4,所以先會買部LL日版,鬼叫SONY得罪CAPCOM(專利費太貴),搞到好多G ...

睇你炒冷飯定義係咩啦 ~ 任天堂食自己老本 MARIO, ZELDA 個d都可以養活自己 ~
SONY有咩自己研發既GAME可以養活自己?
出只SONY ALL STAR ... 封面用bioshock - - ... XBOX PC都有啦, 真係蝦我唔識咩 ~
同埋任天堂一路都帶領緊各遊戲機商既發展方向 ... 任天堂出Wii ~ SONY玩MOVE ... 話就話體感 咪又係拎住支雪糕玩 ~ NDS玩touch screen ... PSV轉個頭咪又係玩番呢樣野 ~

你話任天堂用CHEAP MON, 好老實個句 老任出既GAME「遊戲性」絕對唔低 ~ 唔少GAME都係以「耐玩」為主 ~
SONY 係用靚MON ~ 但係有邊只GAME玩得長? 也許RO係其中一只吧 ~ 不過而家搵10個有PSV既人 有幾多個仲玩緊先?

所以, 唔好話邊個邊個呃錢 ~ 大家都係為「賺錢」~ 如果任天堂係呃錢既, SONY都唔差得去邊 ~

熱心
40 分
上面師兄非常認同 呢兩部我都有 3DS給我重拾以前玩遊戲的感覺

熱心
705 分
Zone Hair
hhm1984 發表於 2012-11-25 23:17
任記一向炒冷飯呃錢,奈何要玩MH3G,同MH4,所以先會買部LL日版,鬼叫SONY得罪CAPCOM(專利費太貴),搞到好多G ...

唔鐘意既, 大把理由唔鐘意; 但唔該, 唔好將自己放太大, 你一人"不可能代表所有GAME友"~

因為呢度係3DS版, 所以講SONY可以刻薄D...
SONY係遊戲界上有乜建樹係自己黎既?
手掣"參考"超任既
震動同類比係"參考"N64既
再其他一D"自以為GAME友"好鐘意既HIGH SPEC. , CPU, GPU係買人地既... 呢方面老任係好唔捨得花無錯... 但計落算唔算係SONY自己既?

我諗到既好處就係當年PS2當DVD PLAYER, PS3當多部BD PLAYER, PSP係SMART PHONE未普及時都係唔錯既睇相機同睇片機... MOVE同TOUCH SCREEN有人講左我唔講了...

如果話SONY包裝好, 形象好, 本地化服務好, 要支持, 我無野好講... 但抹黑老任黎讚SONY... 咁我真係要出下聲囉~

熱心
202 分
部機買幾錢問題不大 最主要D GAME買幾貴
隻隻日本GAME成$400以上 見到都唔想出
行版又真的好行 美版又唔係隻隻岩口味
到了現在都唔想出 不是無錢玩 而係無謂比多左錢

熱心
129 分
玩到下載GAME一定買

熱心
19 分
Zone Hair
我打機已經沒有打好耐,我ps2去到2007年就已經好像沒有開過,之後買左360就玩starocean4後又無再打機.
ps2世代真係好多好遊戲,反觀ps3真係玩得落手不多,只是畫面靚,遊戲性反而無ps2或以前個d咁高,我不如去睇戲啦如果要我睇畫面。好啦咁到這年真女神4出起呢部機我就想買,當然我自從360為了一隻遊戲而出機真是覺得浪費之後,咁我今次出3ds都有同psv對比下,3ds遊戲對我來說都叫做多新野,而且日系的rpg 3ds真係不錯,ps3我已經不會考慮,不會再好像以前咁有時間開著電視打機,現在快手拿快手打,在車上打多。所以我相信3ds真任天堂咁多年來最成功~我現在真係希望ps2有手提機~

班後生可能睇慣靚野,我就覺得遊戲好玩就夠,金肉其外就真係算吧~

熱心
1920 分
唔多打機既人,買1部機跟住1個可以長玩既game,比如mh之類,其他game可以唔洗點玩
對於成日打機既人,只買1部機係唔多足夠,所以會搞多主機配搭

如果係sony信徒就會認為PSP+PS3已經十分足夠,
甚至可以買PS2玩番佢既大作,平均每個game玩100小時都已經可以撐兩年
到兩年後再買PSV,大概都會有幾個好玩既game,至少目前都係冇乜野比較可觀既大作

如果係老任信徒就3DS+WIIU, WIIU冇GAME玩,但有得同WII共用,即係上位互換
可以到處搵wii舊GAME玩下,3DS都一樣可以玩番DS舊GAME,當然3DS專用既新GAME都已經好充足

如果係全方位玩家,其實我比較推薦PSP+3DS+XBOX360,
首先當然係三家全買先,好多人可能會話ps3好過XBOX360啦
其次PS系列遊戲大部份都出在PSP
PS3同XBOX360雙平台既遊戲大部份都係XBOX360畫面較佳,PS3畫面同音質劣化兼處理緩慢
大作大部份都同360共有
手提機DS+PSP+3DS+PSV都並不屬於HD機,所以手提機追求畫面,點都唔夠家用HD機比
PSP+3DS=追求遊戲性
XBOX360=追求華麗畫面
呢個守備範圍可以話係捨棄PS3同WII/WWIU獨佔遊戲
結果我就冇玩到Xenoblade呢個遊戲,係目前捨棄左既遊戲之中最可惜既
所以WIIU出佢既續作,我一定會買
HKCC的西九龍團已經移民到Facebook
以後不再需要為HKCC造人氣,能幫的也已經幫夠了

熱心
705 分
萊君~
我家有XENOBLADE的碟, 要借嗎? 借個一季半年也是可以的...

熱心
19 分
我昨日黃金買機1230,但必須加100配野,咁就1330連港牛加護貼。
很狗的困邦式條件,不過都算ok.
不用望二手了,哈哈。
企得咁硬真的買一手算啦大家。