設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

[討論] 小弟一些對3ds,ngp嘅睇法...請冷靜思考... [複製鏈接]

熱心
60 分
Zone Hair
有冇必要比較見人見志啦~
肯唔肯用錢買,就要睇人價值觀la~

熱心
714 分
但係3ds 既game仲係咪小遊戲? 即係玩得幾個week戈d
小弟有ndsl 同 psp
nds 都只係玩過 pokemon 三國志大戰等 我認為nds5係有好多耐玩既遊戲..
而psp就相反.. 好似 gundam mhp  g.e 等等

當然3ds 有裸眼3d相當吸引 暫時睇都係3ds 比 ngp 好
但係sony仲有時間改進ngp...

我意見:買3ds/ngp既最主要原因乽係睇大作係邊部機出...

5知上面邊樓有人話'有冇必要買哂2部'
其實我認為個人負擔得起就冇問題..
人既慾望無限..錢郤有限
唯有努力搵錢 慢慢儲..
反正賺完錢反黎係預左洗 只係睇你洗得有冇計劃姐
學某電視劇話齋..'人在天堂 錢在銀行' 人死了 你都帶5到錢上去...唯有的只係死前叫你既後日燒多d比你';p
以上言論絕冇批評性質

熱心
60 分
始終大家講ge都有自己理由。
講耐玩同遊戲性,只要係大廠出我通常都支持。
其實真係好睇隻GAME出係邊部機度.....
不過我兩者都會買。3DS已經訂咗聽日入手....
始終負擔又唔算係問題ge....ngp成11月先出。

所謂遊戲,去享受就好了,唔好考慮太多。

熱心
55 分
Zone Hair
個人認為小p無論畫面,造型都好d
nds成部字典咁有少少on

熱心
139 分
但係3ds 既game仲係咪小遊戲? 即係玩得幾個week戈d
小弟有ndsl 同 psp
nds 都只係玩過 pokemon 三國志大戰等 我認為nds5係有好多耐玩既遊戲..
而psp就相反.. 好似 gundam mhp  g.e 等等

當然3ds 有裸眼3d相當吸 ...
061100 發表於 2011-3-27 12:06

當然唔係小遊戲la
畫質好好
舉例 戰國無雙咁好耐玩
而且遲d 3ds 會生產8GB ga卡帶
可想而知可以有幾耐玩
但始終都要睇遊戲商 ga 誠意

熱心
201 分
2部都買咪得囉.............
諗咁多做乜?

熱心
714 分
Zone Hair
個人認為小遊戲nds既game比psp既冇咁耐玩咁解姐..
或者係nds走小孩路線(?) d game5岩我姐
3ds我5知la 人不在港 接觸到既infor太少
2部機相隔咁耐先出
打工仔既朋友慢慢儲錢都得la
反緊學既朋友平時買少d零食 去少d網吧 實儲到既..

熱心
952 分
其實...我見好多人話會買曬兩部...
事實上,小弟唔係話想踩低sony
只係,以小弟嘅感覺而表達...
世界上有野都係靠比較,對比...
例如,如果無黑,又點對比出白呢?
你無感覺受過悶,又點會知咩叫快樂?
所以...小 ...
kinnis2 發表於 2011-3-27 10:58

但係點睇你個post都係踩底緊ngp
叫我地唔好買咁

其實尼兩部就好似而似而家3大平台咁(ps3.wii.xbox)
ps3有獨佔game.xbox都有獨佔game.wii又有獨佔game
想玩既就要去買佢地既機先有得玩
但係而家n3ds有個問題就係日版機只可以玩日版game
如果你想日美都玩曬既話就要買曬兩部n3ds!?

老任今次既n3ds的確係整得唔錯
但係上面既問題就令我擔憂
都係到時ngp整成點先再"對比"啦

熱心
2196 分
但係點睇你個post都係踩底既ngp
叫我地唔好買咁

其實尼兩部就好似而似而家3大平台咁(ps3.wii.xbox)
ps3有獨佔game.xbox都有獨佔game.wii又有獨佔game
想玩既就要去買佢地既機先有得玩
但係而家n3ds有個問題 ...
@[email protected]#@ 發表於 2011-3-27 17:29

你中肯d 樓主比較偏3ds個邊 未出無得比較

不過以價黎講3ds嬴d ngp點睇都平唔過3ds~

不過都要比較下d game..暫時3ds我正係期待未出海賊王

所以現時無入手的必要 ngp就有排先出 ndsl 同psp都暫時夠我玩

另外3ds既戰國無雙?! 首先畫面 我認為還好 唔算特別靚/差

不過兵少得可憐..我睇gameplay看到的..無雙式玩法本來就好悶.

勝在多兵 可以一騎當千 英雄式咁殺兵 勝利..不過呢隻戰國無雙

d兵仲少過psp既大蛇無雙..就算有3ds 都唔會入手..暫時只看好3ds 海賊王only

熱心
10619 分
咁鍾意話咩野差 咩野個mon唔好...就話ps3 ngp好...

又唔見人攞部pc比較....
要幾勁有幾勁
要3d 就有3d

唔洗比la 買部最top既pc law