設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

PS3 SIXAXIS 手把解剖實照! [複製鏈接]

熱心
23534 分

Engadget 愛好和平,增恨暴力,不過面對的如果是電子產品玩具的話,一切就不一樣囉!能拆就拆,一向是我們的宗旨,尤其是面對這種摸不到的玩具,更是讓人興奮呀!

幸虧有這位 ChinaGBA 論壇裡頭叫做 Panpp 的朋友,讓我們有機會一賭 PS3 SIXAXIS 內部一層又一層有如解剖教學般詳細的照片,相信大家在完成了一系列的巡禮之後,對於這款不具震動功能電池不可替換的手把將有更進一步的認識。跳轉後繼續欣賞更多圖片,或是點擊 Read 看由裡而外的超完整介紹!

*** 請你讚好HKCC專頁,支持由網友分享出來的電玩動漫資訊。為自己的興趣出一分力。

熱心
81 分
HKCC on Facebook
我就真係覺得電池o個方面好唔掂.......
就算Sony真係肯免費幫我地換手制o既電池,壞o左我地都要專程拎去維修部換啦.....又要等幾日先有得玩呀?點解唔可以整個可更換電池落個手制度呢.....壞o左即換唔洗等又唔洗周圍走!!!
咁又意味著如果玩到個手制冇電,就一定要駁線玩啦,想買士啤充電池都唔得啦.......真失敗~~~

熱心
179 分
原帖由 可可先生 於 2006-11-1 04:45 發表
我就真係覺得電池o個方面好唔掂.......
就算Sony真係肯免費幫我地換手制o既電池,壞o左我地都要專程拎去維修部換啦.....又要等幾日先有得玩呀?點解唔可以整個可更換電池落個手制度呢.....壞o左即換唔洗等又唔洗 ...

我都係咁話~~仲有佢一定要開住 ps3 泥充電~~好似 wii 咁咪好囉~~入電心~2個字方便~
HKCC SHOP 360 SALES

熱心
120 分
原帖由 lcm12345 於 2006-11-1 18:41 發表

我都係咁話~~仲有佢一定要開住 ps3 泥充電~~好似 wii 咁咪好囉~~入電心~2個字方便~

但係入電心會好重..==

熱心
81 分
x360 also use rechargeable battery, but can take it out and change to another one, then you can recharge the finished one, it's so convenient, why sony always trying to make trouble to their customer???? /nm006

熱心
79 分
應該可以 : 如果無電,可以用 USB 叉住先。如果舊電壞鰲N另計,可能會出一D配件,如手制座,唔用時放落去就叉電。
HKCC SHOP 360 SALES

熱心
2624 分
原帖由 hitman1116 於 2006-11-1 01:07 發表

Engadget 愛好和平,增恨暴力,不過面對的如果是電子產品玩具的話,一切就不一樣囉!能拆就拆,一向是我們的宗旨,尤其是面對這種摸不到的玩具,更 ...

睇過PS3官網話個手製可以換電的

熱心
22 分
唔知邊度有電池買呢
我個粒死死地