設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

查看: 11464|回復: 30

[討論] 我想問宜家有咩動漫好睇??  關閉 [複製鏈接]

熱心
1106 分
我想問宜家有咩動漫好睇??

d朋友就話k-on好睇!

但係我對k-on冇興趣!

點算...

Angel beats未出R2,旋風管家又未出R3,Code geass又未出R3,to love未出R2!

再係咁我會悶死!

*** 請你讚好HKCC專頁,支持由網友分享出來的電玩動漫資訊。為自己的興趣出一分力。

熱心
444 分
HKCC on Facebook
-.-to love既過唔洗擔心
忍多兩個月(今年秋番)就出
我追硬!
話說其實你鍾意邊類動漫同埋你睇過邊d
講左出黎會易d介紹=.=
已有 1 人評分威望 收起 理由
34350182 + 1

總評分: 威望 + 1   查看全部評分

熱心
1106 分
-.-to love既過唔洗擔心
忍多兩個月(今年秋番)就出
我追硬!
話說其實你鍾意邊類動漫同埋你睇過邊d
講左出黎會易d介紹=.=
applelink 發表於 2010-8-6 13:58

to love,Code geass,Angel beats,旋風管家,Gundam 00,涼宮春日的憂鬱,風之聖痕,SOUL EATER,網球王子,頭文字D,死神 Bleach,火影忍者,龍珠,科学的超電磁炮

得咁多...
HKCC SHOP 360 SALES

熱心
10592 分
瀨戶花嫁O岩你睇

見你睇有部份係搞笑

熱心
1106 分
瀨戶花嫁O岩你睇

見你睇有部份係搞笑
秋花 發表於 2010-8-6 18:14

唔該!!

熱心
1700 分

大神與七位夥伴,妄想生徒會(未完),笨蛋,測驗,召喚獸,學生會的一己之見 ,貓願三角戀,好搞笑。

其他傳說中勇者的傳說,滑頭鬼之孫(未完),超時空要塞F

熱心
1106 分
大神與七位夥伴,妄想生徒會(未完),笨蛋,測驗,召喚獸,學生會的一己之見 ,貓願三角戀,好搞笑。

其他傳說中勇者的傳說,滑頭鬼之孫(未完),超時空要塞F
0GUMDAN 發表於 2010-8-7 12:02

3Q!!!

熱心
3515 分
clannad和working!!都沒人說啊....兩大吐槽帝...

熱心
444 分

介紹多幾套比你![我個人鍾意戀愛/后宮/搞笑/純美系]唔知岩唔岩你,但都介紹一d
-------------------------------------
你鍾意睇瀬戸の花嫁 既話
咁就一定要睇埋藍蘭島漂流記
都係搞笑加小小感人(最尾先有小小感人)
劇情都唔錯!
係一套幾年前既動漫
但我好鍾意
得閒睇睇
戀愛+搞笑+后宮(成個島既后宮)@_@

-------------------------------------
妖精的旋律
一套18禁血腥動漫!
但係有愛情成份而且仲可以睇到一d道理
一套唔錯既啟發性動漫
冇記錯修正版係05年出
畫風同色質可能舊d
同埋開頭有d悶
但你睇埋落去會發覺唔錯!
有時間都睇睇
鹡鸰女神/鹦鹉女神[第一季完/第二季出緊]
一套后宮型搞笑向的動漫
搞笑成份比較小
但后宮爭風吃醋既情況都唔小
有戰爭場面
而且劇情唔錯
天降之物
搞笑+戰鬥(小小)+劇情+后宮(其實后宮人數唔多,但有d激烈=])
呢套10月會出第2季
劇情都唔錯
搞笑向多d
我個人幾鍾意睇
2010年內既動漫:
守護貓娘緋鞠
一套后宮+戰鬥_小小劇情既動漫
感覺上印象唔係好深
但都睇得過
祝福的钟声
呢套我都唔知點分類好
比較平常向既一套動漫
后宮同戀愛既感覺唔強[感覺上最後會成為完全型后宮動漫]
但又有一d
戰鬥場面唔多
劇情唔係特別吸引
主要係類似rpg game既劇情
但10月新番內都算係睇得過既動漫
其實仲有n咁多,但唔想係度打啦=.=
但我見樓上都介紹左幾套
呢度又有幾套
係睇住先啦!
唔夠既話再pm我
我親手打份介紹動漫既word比你
已有 1 人評分威望 收起 理由
34350182 + 1

總評分: 威望 + 1   查看全部評分

熱心
1106 分
介紹多幾套比你![我個人鍾意戀愛/后宮/搞笑/純美系]唔知岩唔岩你,但都介紹一d
你鍾意睇瀬戸の花嫁 既話
咁就一定要睇埋藍蘭島漂流記
都係搞笑加小小感 ...
applelink 發表於 2010-8-7 13:28

真係詳盡ge介紹!!!多謝晒!!!
我想問咩叫 index??
我朋友話好睇!!
我話index唔係主頁的意思嗎??
結果比佢笑...
仲有B型H系係唔係18禁ga~

真期待 to love R2!
睇左佢的OVA N咁多次都唔厭!

見你的回覆咁多顏色!!!
我唔多D色又點得呢!!!