設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

[問題] PSP突然不能充電 [複製鏈接]

熱心
263 分
我的PSP突然不能使用AC充電,只能用USB充電(PSP連接着PC)(我的電不是神電),why?

*** 請你讚好HKCC專頁,支持由網友分享出來的電玩動漫資訊。為自己的興趣出一分力。

熱心
166843 分
HKCC on Facebook
死電位 / 火牛是但一樣
自己零付出懶睇懶學懶爬文懶用腦想等人飯來張口, 但又覺得別人說話刻薄既小白, 請自我反省是否腦殘
口中講話好鐘意好想玩既新GAME. 但死都唔肯俾錢買正版仲要懶更新. 流住口水睇人玩就是道理.
有時能力所限睇唔明教學 . 用傻瓜包也是上乘的做法. 總比扮聰明亂刷造砌牆更為精明可取
本座是不會強逼你學會任何有關psp的東西的.只要你有事不開貼問就可以

熱心
55 分
充滿了嗎?? he :)!!
HKCC SHOP 360 SALES

熱心
263 分
死電位有冇得攪?

熱心
1150 分
換個充電器試下得唔得
我想愛你.但係你會唔會比機會我呢?

熱心
11190 分
死電位有冇得攪?
justin6b37 發表於 2009-9-21 21:38

有 `
提供PSP 升級 /軟改 /硬件維修 /主機出售 等等服務
歡迎PM 本人查詢
2000 機低至1050 , PSP 3000 機99.9%新低至1100 , 特別版主機低至 1880 (本店出售的主機全部能玩ISO , CSO)
提供大量主機出售 . 有問題隨時PM 本人查詢  

熱心
53 分
小弟早2年試過一次,係燒底板,當年整左$700.
fyi only~~

熱心
23534 分
我的PSP突然不能使用AC充電,只能用USB充電(PSP連接着PC)(我的電不是神電),why?
justin6b37 發表於 2009-9-21 21:22
你應該是2000機!!
火牛位壞.是2000機的通病!!!
你不是第一個!!!
你用usb叉電la!!
因維修要成$150
另-一方法......用momax 火牛 可幫到你!!!
因momax 火牛黃色插頭比原裝黥㊣Y大有小小!!!
插入後可頂回psp插頭內銅片!!
咁你都可叉到電的!!!
如有問題可sms通訊  THX

熱心
23534 分
小弟早2年試過一次,係燒底板,當年整左$700.
fyi only~~
evildicky 發表於 2009-9-21 21:59
你可能給騙了!!燒底板和叉電火牛顣ART是不關連的組件!!

熱心
263 分
你應該是2000機!!
火牛位壞.是2000機的通病!!!
你不是第一個!!!
你用usb叉電la!!
因維修要成$150
另-一方法......用momax 火牛 可幫到你!!!
因momax 火牛黃色插頭比原裝黥㊣Y大有小小!!!
插入後可頂回psp插 ...
hitman1116 發表於 2009-9-21 22:32

thx try try