設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

[問題] 全新手問題求解答!>3< [複製鏈接]

熱心
79 分
新手岩岩買左N3DS LL 好多野唔識!只求各位解答!唔該!
1.n3ds ll 用咩卡挽nds game?各種卡有咩唔同?
2.咩叫內核?
3.用燒錄卡會唔會比人鎖機?
4.同埋岩岩入手,連wifi個時佢話我連接失敗係唔係有咩要設定?
問住禁多先。。。 總知求大家解船多謝!

*** 請你讚好HKCC專頁,支持由網友分享出來的電玩動漫資訊。為自己的興趣出一分力。

熱心
705 分
HKCC on Facebook
勸告不要使用盜版便沒有煩惱~

熱心
79 分
有冇人知/口\

熱心
145 分
Zone Hair
kamemonster 發表於 2012-9-1 18:18
勸告不要使用盜版便沒有煩惱~

同意, 一隻game可能係貴, 但係都可以玩一段時間.     

熱心
79 分
你唔答我1,2,3答下我4。。。想上e shop買game 右唔得

熱心
1920 分
3DS或3DSLL買返黎當然係玩3DS game啦,
3DS都冇破解,所以玩親3DS GAME既人全部都係冇老金既正版人
咁樣係度問呢d問題,當然冇乜人會理你啦

唔係話唔俾你省錢玩老翻,你玩NDS GAME可以去用模擬器玩,可以去DL一些NDS有漢化既大作,比如係PKM之類
何必要用3DS冒住鎖機壞機危險去用R4I玩nds game呢?有咩野事真係冇人會負責

要上e-shop之類問題就去請教我地既呢區既教師 netman啦
[教學] [逐步更新教學] 手拉手教新人如何利上 3DS e-商店下載遊戲, add 朋友
HKCC的西九龍團已經移民到Facebook
以後不再需要為HKCC造人氣,能幫的也已經幫夠了

熱心
79 分
Zone Hair
@[email protected]你ga回答!我好有用!