設為首頁收藏本站繁簡轉換
切換到寬版

HKCC 電玩動漫

[分享] [回顧]仲有唔夠一個月 E3遊戲展 等睇老任抹殺SONY A_A [複製鏈接]

熱心
1920 分
Zone Hair
XBOX既GAME有冇咩野好介紹?
我部360(未改) 淨係買左GTA4 同蕭邦的夢 玩完就擺埋一邊封塵

係呢度聽下其他人既睇法都係唔錯 如果有對PSV多幾個正面理由,我就可以有充份理由去買個PSV
家裡有兩部PSP都係改左機玩老翻 一直都冇點買過正版去支持 最多都係得兩個正版GAME
所以我都要掩面話自己唔係SONY既FANS

上年PSN被駭客入侵洩漏極大量個人資料,SONY解決呢件事都係做得未如理想
買PSV除左部機貴外而家基本都要用PSN PSN既價格又係另一條數
正如你所言,而家遊戲基本都全機種,咁樣買PSV既理由又少一個

事實上PSV真係已經爆死左,大家都反應冷淡,因為大家都明白即使性能再高 買佢返黎都係得個擺字
HKCC的西九龍團已經移民到Facebook
以後不再需要為HKCC造人氣,能幫的也已經幫夠了

熱心
1203 分
HKCC on Facebook
萊鐸 發表於 2012-5-18 16:43
XBOX既GAME有冇咩野好介紹?
我部360(未改) 淨係買左GTA4 同蕭邦的夢 玩完就擺埋一邊封塵

PSP我都有買 PSV我家姐有買 我問佢借左黎玩 ..... 最後2日唔夠我還返 .... 真係無奈而家未有game吸引到我 .......
機價偏高 .... (呢個價我寧願買PS3/多買幾只game)
同埋(別X我) ... PSV同PS3可以連動 ... 即是我手提同家用都玩同1只game就或者會有special野出 ... 大約如此吧 ~ 咁我咪即係要同1只game買2只!?只係手提版同家用版分別 內容一樣嗎?... sony你呃$麼-.- (有錯誤請更正)
——————————————————————————
360 有位一定要玩kinect!
star ocean 我極推薦 RPG game中

熱心
1920 分
ggwin 發表於 2012-5-18 19:27
PSP我都有買 PSV我家姐有買 我問佢借左黎玩 ..... 最後2日唔夠我還返 .... 真係無奈而家未有game吸引到我 ...

唔講唔記得 仲有star ocean 我已經爆左機啦~
打到後面要換碟 換黎換去好麻煩.呢方面真係唔夠PS3好 可以用BD
所以認同你講如果要買PSV,都係索性考慮買PS3比較好

不過家用機都係比較佔位置,結果都係唔作考慮
PC已經係最好既家用機

熱心
1203 分
Zone Hair
萊鐸 發表於 2012-5-18 19:39
唔講唔記得 仲有star ocean 我已經爆左機啦~
打到後面要換碟 換黎換去好麻煩.呢方面真係唔夠PS3好 可以用 ...

PS3可以打機 同時係睇到3D既BD機
呢個先係PS3既最大賣點
ps. 官方一定唔會咁講^^

熱心
99 分

E3
任天堂 都應該係主力 推銷 WiiU 吧

SONY 蝕錢蝕到入肉 PS4 應該唔會咁快開發,反而睇下 PS Vita 下半年點反擊。

而小弟 比較想期待 微軟 會否 公佈 新既 Xbox

熱心
1920 分
E3 2012已經開始
昨日3DS收到短片 建議大家望下
如樓上所言 任天堂主推WII U
E3 2012個短片講鬼佬打喪屍果度好好笑 拍得幾好
E3 今年SONY好似冇乜作為 microsoft都感覺冇乜特別 係任天堂感覺俾人好多創新

在2CH硬體與主機版甚至有人預言今後會回到老任獨大的局面

SONY俾赤字拖累 算係自滅左
SONY被日本人認為是賣國公司 形容佢係チョンニー
主要係佢同韓國的samsung太FD了 送給對方太多技術
另外加上黑任網站的後台個個都知道係SONY在背後俾錢,反而造成SONY商品被受到廣泛批評和罷買

種種因素都利好老任   

PSV今年會出persona4 the golden 和零之軌跡evolution比較算係大作
可惜persona4在PS2已經用120小時全破
零之軌跡在PSP已經玩過100小時以上全破
抄冷飯冇出機衝動